De winnaars van de Awards zijn gekend!

Op onze recentste Dag van de Ziekenhuisapotheker werden vier awards uitgereikt voor best practices in het werkveld! Ontdek hieronder de winnaars!

Amgen Award

Naar jaarlijkse traditie werden er twee 'Amgen Scientific Award For Hospital Pharmacists', elk ter waarde van €1.900, uitgereikt aan de twee beste posters. Een poster wordt gekozen door een jury, de andere poster door alle Vlaamse ziekenhuizen.

Phebe De Nocker (UZ Gent, VZA werkgroep HOST) heeft met haar poster 'Which antimicrobial are you?' de meeste ziekenhuizen kunnen bekoren en mocht terecht de publieksprijs in ontvangst nemen. Benieuwd naar haar poster? Bekijk hem hier.

De juryprijs werd uitgereikt aan Charlotte Quintens (UZ Leuven) met haar poster 'When the solution becomes the problem: particulate formulation in piperacilline/tazobactam continuous infusion'. Ontdek hier de winnende poster!

Amgen Award (editie 2023-2024) - Phebe De Nocker (UZ Gent, VZA werkgroep HOST)

Pfizer Award

De 'Pfizer Innovation Award on Medication Logistic Management', ter waarde van €7.500, ondersteunt een project met als doel de optimalisatie van het logistiek geneesmiddelenproces doorheen het ziekenhuis. Dit jaar mochten we maar liefst zes inzendingen maken. Het was voor de jury een moeilijke opdracht om een winnaar uit deze prachtige projecten te kiezen. Ze bekroonde uiteindelijk Ruth Bral (AZ Jan Palfijn, Gent) met haar project 'Semi-geautomatiseerde stockbreukenopvolging ziekenhuisoverschrijdend implementeerbaar'.

Pfizer Award (editie 2023-2024) - Ruth Bral (AZ Jan Palfijn Gent)

Novartis Award

De Novartis 'Hospital Pharmacy Innovation Award', ter waarde van €20.000, wordt tweejaarlijks uitgereikt en heeft als doel het implementeren van een goed uitgewerkt project in het domein van de ziekenhuisapotheek. Het project dient innovatief te zijn, goed onderbouwd met als doel de kwaliteit van de zorg voor de patiënt te verbeteren en de bestaande kwalitatieve normen te verbeteren.

Uit maar liefst 15 inzendingen koos de jury het project van Tom Cauwenbergh (UZ Brussel) 'Virtual Reality in preparations with high complexity'.

Novartis Award (editie 2023-2024) - Tom Cauwenbergh (UZ Brussel)
Novartis Award (editie 2023-2024) - Tom Cauwenbergh (UZ Brussel)

VZA Award

Tot slot beloonde VZA ook dit jaar de beste masterproef met zijn eigen award, ten waarde van €1.000. Ineke Aerts (UZ Gent) haalde deze award terecht binnen met 'The evolution of antimicrobial therapy prescribing after several interventions in a Belgian academic medical center'.

VZA Award (editie 2023-2024) - Ineke Aerts (UZ Gent)